středa 7. března 2012

Karneval

Letos měla Sárinka karneval ve školce a Lukášek ve družině. Luky si vybral kostým indiána, i když si už dříve koupil ke svému vězeňskému kostýmu velkou kouli s řetězem na nohu. Kostým indiána měl oblečený přesně před    4 roky, takže to podle toho taky vypadalo, kalhoty měl jako kraťasy. Naštěstí byly kalhoty hodně zahnuté, takže po rozpárání mohl kostým ještě letos využít a já nemusela nic shánět. Máme doma kostým prince, vězně, automechanika, kostýmy zvířátek, ale nic z toho prý není pro pořádnýho "chlapa".

U Sárinky jsme opět zvolili princeznu. Ráda tancuje, točí se a loni si karneval v roli princezny moc užila. Ve školce si ale mysleli, že půjde za Hello Kitty.





Škoda, že zde nemohu zveřejnit společnou fotografii ze školky.  Neznám rodiče všech dětí, takže bez souhlasu to nejde.

9 komentářů:

  1. Indian je dokonaly a princezna jak z pohadky.:-) Slusi to detickam moc! Eli mela ve skole taky karneval. Ze pry pujde za blazna. Nakonec jsem ji to rozmluvila. Rozstrihaly jsme jedny stary dziny, vycesaly vlasy, vzala si obrovske nausnice a zmalovala si oci a sla za rockerku. Holka blazniva...:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Leni, indián Lukáš má úžasný profi postoj:-))
    Sárinka je nějaká zadumaná ale moc jí to sluší, máš ještě nějaké fotky?
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, já bych se za blázna ani nemusela převlékat. Jste holt holky vynalézavé. Rockerka je dobrý nápad.
    Magdi, fotky mám ještě Sárinky ze školky. Lukáška prý také fotili, ale učitelka ty fotky asi ručně vybarvuje:-(

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, to jsme dvě. Včera jsem Júna prosila, jestli by mě nemohl na týden zbavit svéprávnosti:-))
    Byli jsme po 2letech u paní Beranové na kontrolní diagnostice. Kuba se zhoršil a dozvěděla se, že i asperger má kategorie:-))
    Z dětského, ale vys.funkčního šikovného autisty je nízko až středně nízkofunkční asperger:-)), který je prostě šikovný jen na něco. Z ADD (vždy byl mimo, ale jako ten zahleděný kliďas a bohém) už se mu ADHD rozjela, je jako pytel blech. Každý lék měl u něj OPAČNOU reakci a u něj to ani nemá cenu, má vše různě rozházené.
    Takže u nás zbývá ta přísná výchova, dala mi za pravdu. A prý musí spolupracovat i naši....aha...tak to spíše uzdravím Mrtvé moře.
    Jo a kopnu to sem, děkuji. Ze slušnosti jsem se zdráhala jmenovat bývalou psycholožku, ale stačilo pár vět a paní Beranová uhodla.
    NECHOĎTE K PANÍ SCHMIDTOVÉ DO PRAHY! Prý ji spojují s Aplou, ale oni se od ní distancují.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, není to lehké a už vůbec ne, když slyšíme, že kontrolní diagnostika je ještě horší, než byla dřív stanovena. Chápu, jak ti je, ale musíme pořád doufat, že vše zvládneme a bude líp. Je to těžké, vím. Jinak díky za upozornění na psycholožku, slušnost musí stranou, protože jde přeci o naše děti. Díky.

      Vymazat
    2. Ona mu kdysi v 6i letech právě aspergra a VFA dala, paní Čadilová pak napsala DA. Čert vem co je napíru. leni, no tos trefila tou větou. Denně na dětech vidíme, v čem se lepší horší, co je stejné...ale nevím jak to napsat, není to taková pecka, jako když to řekne někdo další.
      Zlepšil se mu oční kontakt, řeč už není jako knížka, ale "zlidověla". Potěšila jsem dr, že už i škrabe jako kocour:-)) Dříve psal hodinu 2 řádky, musel to mít doslova zrcadlově od předlohy. Ale zhoršil se sociálně, postrádá zábrany (ruce na pinďovi, sahání na lidi...a psychicky se připravuju na onanii - aby pochopil, ano můžeš ALE JEN DOMA), silná samomluva, tiky, pohyby jako hadrový panáček...
      Já chci umět krátké vzkazy:-))))))))))Mě si paní pamatovala už jen kvůli tomu, že mě ta diagnoza totálně sebrala, no neznala jsem to pořádně.
      Dnes jsem četla o matce, která zastřelila svého autist.syna i sebe, nezvládla to psychicky. Nebudu tu psát bohabojný smutky, děsí mě to "díkyBohu" a podobný, ne Bůh ale LIDI, to lidi si mají pomáhat.
      Proč to muselo dojít tak daleko...
      Magda

      Vymazat
    3. Magdi, u nás je taky veškerý pokrok vykoupený zhoršeným sociálním chováním. Prostě nikdy není nic zadarmo!

      Vymazat
  5. Indián vypadá, že si to dokonale užívá. A princezna je kouzelná!

    OdpovědětVymazat
  6. Indián je úžasný a princezna nádherná. Jenda si na sebe nic navléknout nenechá. Hlavně že si děti karneval užily.

    OdpovědětVymazat