čtvrtek 15. března 2012

Holešovská výzva v Olomouci

Dnes jsme šli s Mirkem podpořit demostraci, tak zvanou Holešovskou výzvu. Na poslední chvíli jsme se dozvěděli, že byla demonstrace v Olomouci odvolána z důvodu očekávané malé účasti, což mne dost popudilo. Prý tam nebude ani noha. Nevím, jestli má někdo věštecké schopnosti, ale my se odradit nenechali a na demostraci šli! Před radnicí se sešlo kolem 200 lidí různého věku. Svolávatel tam opravdu nebyl, ale i tak nelituji. Zaznělo několik zajímavých názorů, ukáply i slzy. Mísily se zde emoce vzteku, ale i beznaděje, odhodlání, ale i pochyby jak dál. Klobouk dolů před všemi těmi zůčastněnými lidmi. Nebáli se přijít a říci svůj názor. Nebylo to žádné bezduché tlachání a proto všem moc děkuji.
Demonstrace probíhaly ve všech větších městech a účast byla poměrně velká. Nebyla však zajímavá pro média. V hlavním zpravodajství TV Nova nebyla o této demonstraci jediná zmínka. Jedná se přeci "jen" o požadavek tisíců lidí na demisi vlády a to přeci není žádná senzace. Lépe se přeci kouká na nový přírustek v ZOO, nebo vtipné video z internetu.
Není mi lhostejné, co se v poslední době v naší zemi děje. Chci změnu a to dost razantní! Nechci už více dělat obětního beránka a dívat se, jak se ničí a rozkrádá i to poslední, co tu ještě zbylo. Nechci být považována za totálního tupce, kterého ze mne dosavadní vláda dělá. Nechci být pokusným králíkem, na kterém se provádí pokusy, co vlastně všechno vydrží. Mám ráda své děti a proto musím udělat něco pro jejich budoucnost.


Žádné komentáře:

Okomentovat