úterý 10. ledna 2012

Zubař - druhé kolo

     Tak nám ten nový rok zase začíná, jak jinak. Dnes jsem byla objednaná k zubaři a Sárinka mi měla dělat doprovod, aby si na prostředí u zubaře zvykala. Souhlasila, ale já si najednou všimla, že má zase oteklou tvářičku. Opět stejná strana tváře, asi stejný zub. Minule jí ho pan zubař sekundově vyvrtal, ale otvor se asi pořád ucpává.
     Sárinka vydržela celou hodinu čekat v čekárně, dokonce ji ani nevyděsil větší kluk, který strašně vyváděl a ječel. Na zubařském křesle to ale nedala. Sárinka nechtěla otevřít pusu a pan zubař nechtěl použít násilí.  Nepochodili jsme. Stačilo zase sekundové vrtnutí a bylo by po starostech. Pokud doma čištění nezvládneme, máme si dojednat pravděpodobně ošetření v nemocnici v celkové narkóze. Dostali jsme domů injekční stříkačku a ústní vodu na proplach zubu. Bolavý zub máme proplachovat celý týden alespoň 1x denně.
      Po hodinovém přemlouvání a slibování, se mi podařilo se jednou do zubu trefit, zázrak, pak ale už ne. Asi jsem hnis propíchla, nevím. Sárinka prostě nechce pusu otevřít, když ji otevře, tak málo a stejně ji hned zavře. Nejde bleskurychle spočítat pátý zub a strefit se do malinkého otvoru za neustálého pohybu. Snažili jsme se jí bolavý zub hodně čistit kartáčkem, byl cítit zápach a tekla krev. Začal jí bolet. Dala jsem jí prášek od bolesti a teď vyčerpaná spí. Nevím, s jakou se probudí a já zase nevím, co dál dělat.

6 komentářů:

  1. Taky jsem tam dnes byla. A už mě ty zuby zase bolí. :-(
    Ach jo, se Sárinkou mě to mrzí, ošetření v narkoze se asi nevyhnete, ale hned to nebude, tak snad dá ten bolavý zub Sárince pokoj nebo si ho alespoň nechá vyčistit. A co dělat? Asi jen srážet bolest. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já se děsím zubaře i toho, jak dostanu vynadáno, že JENDA ještě NIKDY nebyl u zubaře. ALE nemá to cenu s ním NIKAM jít, pusu neotevře, u doktorů dělá scény i v čekárně.
    Teď se mu hýbe přední zub, a já nevím, co s tím.
    Sárince přeji, aby ji to moc nebolelo. A Tobě hodně síly k dalšímu řešení.
    I Eliška byla na ošetření v Motole, asi to čeká i Jendu. Holt to my matky, i naše dětičky, musíme zvládnout, stejně nám nic jiného nezbývá. Myslím na vás.

    OdpovědětVymazat
  3. Ach jo,toho se děsím i já,Justy taky zatím u zubáka nebyla:-(Žádný kaz u ní není vidět,ale jestli nějaký má nevím:-(Tak moc přejeme ať se zoubek umoudří a bude zase klid...nás ta celková narkoza určitě taky nemine:-(

    OdpovědětVymazat
  4. tak my taky ještě neiděli zubaře teda jo jen na obrázku,ale zoubky čistíme to si nechá.Sárince přeju at zoubky moc nebolí a nezlobí a držím palec

    OdpovědětVymazat
  5. Nás čeká zubař příští týden.Míša ale asi neotevře pusu, takže tam jdeme jenom pro formu. Taktéž se děsíme, až bude mít kaz. Nemáte tam v okolí nějakou zubařku, která ošetřuje i tězce spolupracující děti?

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, pracuji jako terapeut a spec.pedagog s dětmi s PAS, tak mám jen dotaz, zda jste některá z vás, maminek, využila sociálních příběhů-Návštěva lékaře, dentisty apod. a zda dto na vaše děti zafungovalo:-)

    OdpovědětVymazat