pátek 27. ledna 2012

Zápis do 1. třídy základní školy

I když je Sárinka nemocná, šli jsme k zápisu do 1. třídy. Nejdříve k dr. a potom k zápisu. Až na to čekání ve škole, které jí nebavilo a také ječení u doktorky byla hodná. Paní učitelce dokonce zazpívala písničku a zarecitovala básničku. Původně jsem si myslela, že zažádáme o odklad, ale prý už je Sárinka  na školu zralá. Jsem tedy zvědavá, protože veškeré zadané úkoly si známkuje sama, pochopitelně jen samé jedničky s hvězdičkou. Zpívá si kdykoliv a kdekoliv, nemá žádné zábrany. Jsem zvědavá, jak si s ní paní učitelka ve vyučovacích hodinách poradí.



10 komentářů:

  1. Tak to jste měli slavný den, přejeme velké školačce, ať se jí ve škole líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páááááááni...krásná slečna!!! Ta je pokaždé jak panenka:-)) Vy jste měli tak velký den???
      Takový zápis kolikrát nezvládne ani zdravé klidné dítě, natož nemocná a možná vystrašená Sárinka.
      Leni, já se omlouvám za hloupou otázku, ale všimla jsem si názvu školy - co to je za školu?
      Tam by měla Sárinka i asistentku?
      Ale MOC gratulujeme!!! A jaké dojmy má Sárinka? Umí popsat své zážitky? Magda

      Vymazat
  2. Velká gratulace! Přejeme, ať se jí ve škole líbí. Na fotkách jí to moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  3. No teda, za chvíli budete mít doma velkou školačku! Gratulace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všem moc děkujeme za gratulace.
      Magdi, je to škola pro sluchově postižené děti. V podstatě je to velký areál, kde je mateřská školka, základní škola a střední škola. Sárinka tam chodí do mateřské školky a pak bude navštěvovat základní školu. Přijímají děti s různým postižením, protože sluchových vad je stále méně, jsou již více léčitelné. Zda budeme mít asistenta vůbec nevím, prý záleží na penězích školy. Neslyšící děti budou mít asistenty pro neslyšící, my potřebujeme asistenta pro slyšící, což je nadstandart. Navíc se do školy hlásí hodně dětí, neví se, jestli se zřídí jedna nebo dvě třídy. Vše je o pěnězích..... Jinak dojmy Sárinky? Nevím, zda chápe, co se vůbec děje. I když už Sárinka částečně mluví, stále spíše opakuje fráze, echoálie. Co měla daný den na oběd ji musíme učit. Co dělali ve školce daný den si musíme jen představovat, neřekne, že byli třeba na procházce, malovali apod. Takže nedokáže sdělit ani své pocity a dojmy. To bychom jí museli naučit např. dvě věty, které by jen zopakovala jako robot. Tak to Magdi bohužel je.

      Vymazat
    2. Díky za vysvětlení. Bála jsem se, že Sárinka má trable se sluchem!!! S tou asistencí držím MOC palce!!! My měli přestupovat do speciálky, zatím zůstáváme. A nebýt tam asistentka, vážně nevím. Kuba teď probrečí hodinu jen kvůli malému nesúpěchu.
      A můžu Tě ujistit, že ani já se nedozvím, co je k obědu, jestli si povídal s kamarádem, co mu ten den udělalo radost. Např. už ve školce, každý den byl jako ohraná deska. Na stejné otázky stejná odpověď. Na jinou otázku ticho.
      Teď už se trochu lepší. A zážitky? Kdysi jsem řekla, že napíšu knížku "Chodníky v Čechách".
      Ať jsme byli v krokodýlí zoo nebo jinde, chodil s očima do země a povídal si své monology...
      Na otázku kde jsme byli, hádal "V lese? - nakoupit?" Bylo mi to líto, moc.
      Už ale nějak vím, jak ho upoutat, co ukázat, na co se ptát a už je to trochu lepší.
      S těmi jídly, i když Kubík mluví, má sešity s názvy a obrázky jídel - sice uměl pojmenovat potraviny, ale udělala jsem to, aby SE NAUČIL VYBÍRAT si snídani atd. Jinak říkal ano na každý návrh.
      No a to se nám pak hodilo, když si nemohl vzpomenout, co měl k obědu. Nebo mi na x otázek týden odpovídal "Díky za nový zubní kartáček", a bylo mu jedno že mluvím o počasí nebo kalhotech.
      Někdy si přeju mít ten zmenšovací vynález z filmu Křeček v noční košili -a vlézt mu do hlavy...
      Sárince to moc sluší, super kozačky:-)). Magda

      Vymazat
  4. Take gratulujeme!!! Sari je sikulinek. Moc prejeme, at se Sarince ve skole libi. Jak popisujete ty svoje milacky, tak my to mame to same v bledemodrem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jůůů no to je nádhera,já vůbec nevěděla,že Sárinka už půjde do školy,to je milé překvápko,moc gratulujeme,myslím že Sárinka bude moc šikovná školačka:-)
    Já vůbec nevím jak to bude s námi,Justy má 6 letos v prosinci,takže by už příští rok měla taky jít,ale ona teda na školu není vůbec,úplně mě z toho mrazí:-(

    OdpovědětVymazat
  6. Moc gratulujeme!!!Sárince to náramně sluší,ostatně jako vždy,je to kočka.Myslím,že jste školu zvolili moc dobře,ve třídě bude málo dětí,učitelé budou spec,pedagogové,v rozvrhu bude určitě i logopedie,...moc Sárince držíme palce,ať je ve škole spokojená.Nás to čeká za rok,ale zatím nemám tušení,kam se vrtnem,v blízkém okolí není žádná takováto škola a internát rozhodně nepřipadá v úvahu.Hodně radosti ze školních úspěchů přeje Jarka a Kuba

    OdpovědětVymazat
  7. looks so grown up, love to slowly strip her naked, take her to bed and feel her tight, sexy pre teen body thrashing and bucking underneath me

    OdpovědětVymazat