pondělí 23. ledna 2012

Hra " Hello Kitty"

Hra je velice jednoduchá (hraje se jen s kartami), naopak výroba se může někomu zdát poněkud zdlouhavější. Inspirovala mne k ní naše paní logopedka, která karty zakoupila v obchodě a sice s motivem berušky. Stojí Kč 80,- což se jeví jako předražené, ale po vystřihnutí 105 kousků Hello Kitty bude každému připadat cena velice rozumná. Rozhodla jsem se pro motiv Hello Kitty, protože u nás v poslední době totálně frčí. Dříve jsem nechápala holčičky chlubící se takovou, pro mne podivnou postavičkou, ale už jsem zblbla taky. Sárinka má Hello Kitty na baťůžku, na kabelce, na pyžamku, na dece, kupujeme jogurty s Hellou Kitty, plyšovou si nosí do školky a teď touží po pastě s Hellou Kitty. Skoro vše pořídil tatínek. Šílenství s Hellou Kitty je naprosto nakažlivé a když už tatínek (naprostý odpůrce všemožných vitamínů) koupí 2 krabice vitamínů jen proto, že je na nich kočka Hello Kitty, to už je co říct!!!
Na kopírce jsem si upravila do požadované velikosti kočičky Hello Kitty a zadní strany karet.
Vše jsem vystřihla. To byla asi ta nejzdlouhavější část výroby karet.
Kočičky Hello Kitty jsem nalepila na karty. Vždy 5 ks karet od každého počtu.
                                         Karty jsem zalaminovala.
 Hra je velice jednoduchá, někdo jí zná pod názvem "Válka". Hráči si vytvoří 2 hromádky karet, z kterých postupně snímají vždy jednu kartu. Hráč otočí kartu a komentuje slovy: "Já mám tři kočky." Zde se procvičuje správné skloňování podstatných jmen. Druhý hráč taktéž sejme kartu a komentuje: "Já mám šest koček, kdo má víc?" Procvičujeme tak méně a více. Kdo má větší počet, bere karty na svou vedlejší hromádku. Vyhrává ten, kdo získá všechny karty.
Než jsem stačila pověsit prádlo, měla jsem malou pomocnici. Stříhání brala velmi vážně a soustředěně. Šlo přeci o kočky!
                         A tohle je výsledek její práce - Sárinčeny karty.
                                         Hello Kitty a její kamarádi.

8 komentářů:

  1. Můj obrovský obdiv! Tolik stříhání a takových pidimrňousů...To je fakt šikovné.
    To skloňování se mi líbí, Kuba hrozně "patvaruje".
    My jsme stále okouzlení TikTakBum a teď aktuálně Padající opičky (jako styl mikáda), tak jsem to objednala k vysvědčení. Cenově to syčáci mají i za 600, já našla ceny i pod 300 a na Aukru za 109kč (sice z Polska, ale snad to nebude vadit, když tak to koupím jinde a budu mít i náhradní díly).
    Jste šikovné!!!! Z recese bych sehnala drahé polovičce trenkoslipy s Kitty:-))
    Magda
    Ps. Sárinka má krásně zmáknuté obličeje, já mívala i nos vlevo a obě oči vpravo a zásadně princezny neměly krk (asi bezpáteřní potvory:-))), měly šaty hned od brady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mě Magdi pobavila:-) Jen nevím, jak bych ve školce vysvětlovala ty trenkoslipy na Sárince, určitě by je Mirkovi zabavila. Já kdysi opičky hrála s Lukáškem v lázních, cena Kč 109,- je super. V Polsku jsou výborné ceny, jen nevím, jak zboží z Polska objednat přes internet. Mají tam například velmi levné Logico. Jinak bezpáteřní potvory - super:-)))

      Vymazat
  2. Trenkoslipy pro přítele jsem myslela:-)))))
    No ohledně toho Polska, v reakcích byly i nespokojené názory, ale za tu cenu to risknu a jak jsem psala, kdyžtak koupím kvalitní a tohle budu mít do zásoby na díly.
    Leni, řekla bych že je to nějaký zprostředkovatel? Pošlu Ti odkaz do mejlu, je tam, jen cena 109 + 100 doprava. Končí to v pátek.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, já vím, že jsi myslela pro Mirka, ale ona by se naštrachala i do těch jeho, kdyby tam byla Kitty. Jinak díky za odkaz, přes Aukro kupujeme docela často. Je tam spousta překupníků (větnamců), kteří někde nakoupí levně a pak to prodávají, ale nekup to za ty peníze:-)

      Vymazat
    2. Viz vietnamci u nás a zboží z kauflandu:-)))
      Ale tam je holčina, která je milá, ptá se na Kubu, ona má Kačenku...a do kauflandu se časově nedostanu, tak to neřeším:-))
      Já jí nosím futrály na vejce, ona mi sem tam dá levnější salát pro morčata...MUSÍME SI POMÁHAT:-))
      Magda

      Vymazat
  3. Já se omlouvám, mám teprve první kafe:-)) Už jsem to pochopila, žes mě pochopila, ale já nepochopila, že by je Sárinka zabavila. rychle čtu, pomalu přemýšlím:-(
    Magda

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, co Ti tu přibylo blogů, moc zajímavé věci k hrám i učení....
    Děkujiiiiiiiiiiii Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivuji tu piplavou práci se stříháním,ale výsledek stojí určitě za to!

    A.

    OdpovědětVymazat