čtvrtek 16. února 2012

Nový rok

Koncem roku jsem si přála, aby ten nadcházející rok byl alespoň stejný nebo o trochu lepší než ten stávající. Ani ve snu mne nenapadlo, jaká překvapení se na nás chystají. Kromě nemocí, které jsou téměř na denním pořádku, nás zasáhla existenční krize. Začátkem ledna přišla zprávička, že náš rodinný rozpočet je díky vládě o Kč 2800,- chudší. Dnes přišla další rána, Mirek přišel o práci. Prosperující firma se ze dne na den rozhodla, že svoji činnost ukončí. Je to pro nás velká rána, protože máme nemalé úvěry od banky, barák nedostavěný, náklady na topení, elektřinu a vodu  už také nejsou zanedbatelné. Dnes jsme ztratili i tu poslední jistotu, co jsme ještě měli. Jsem v nějaké agónii, nekřičím, nebrečím, jsem nějak "mimo". Co bude dál?             Moc pěkně nám ten rok 2012 začal a děsím se, co nám ještě přinese.

11 komentářů:

  1. Leni, ach jo, to jsou teda zprávy. :-( Držím palce, ať existenční krizi co nejlépe ustojíte a ať si Mirek brzy najde novou práci.

    OdpovědětVymazat
  2. Zase bude dobře.Člověk musí věřit.

    OdpovědětVymazat
  3. Leni...to je mi moc líto:-(( A jak to vypadá u vás v regionu s prací? Nevěděl by někdo z jeho kamarádů o něčem? Takovéhle lidské tamtamy mnohdy fungují daleko lépe než pracák.
    A vyplatí jim odstupné, aby jste měli něco na čas?
    Teď si i za Tebe přeju, ať to ustojí jako chlap. Vím jak vypadá protivný chlap bez práce a bez pevné psychiky:-(
    Nechápu vedení firmy, to snad nejsou lidi? Měli varovat, měli dát lidem čas zařídit se. ** ******!
    A Leni, podle Tvých fotek máte krásný domov, tak jestli ještě není omítkanebo něco, na to se z vysoka vykašlete, jsou důležitější věci, viď?
    Co vím já, v bankách pracují někdy i "lidi", HNED JIM ZAVOLEJTE NEBO TAM ZAJDĚTE, říkají to i ti poradci v pořadu krotitelé dluhů - NAHLAŠTE ŽE JSTE PŘIŠLI O PEVNÝ PŘÍJEM, zkuste to!!!!!
    Je to lepší než penále a probdělé noci. Čím je Mirek profesně?
    MOC DRŽÍM PALCE, SNAD BUDE MIREK TEN ŠŤASTNĚJŠÍ PŘÍPAD!
    Magda

    OdpovědětVymazat
  4. O jaká opatření se jedná?
    Okamžitě kontaktujte banku a svého nezávislého finančního konzultanta, který hypotéku zprostředkoval.

    Domluvte s bankou odklad splátek jistiny (to je řešení, na které banky přistupují nejčastěji) a splácejte pouze úroky.

    Ještě zkuste prohlédnout pojistky, jestli tam nemáte nějakou šikovnou položku, to plácám jako laik, není tam něco co by vás chránilo v takovém období?
    LENI, DRŽÍM PALCE! Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Lenicko, nepropadej panice. Jste oba sikovni, zdravi. Tvuj muz si urcite neco sezene a zase bude dobre. Je to hrozne, ta nejistota v dnesni dobe, ale bude lip...uvidis. Drzte se rodinko, moc vam drzim palce.

    OdpovědětVymazat
  6. To je mi líto, moc na vás myslím a držím palce. Snad se nějaká práce najde....

    OdpovědětVymazat
  7. Leni,
    taky koukám, jaký je to dnes smutný příspěvek.Můžu se zeptat, která firma končí a co tam tvůj muž dělal za práci?
    Neboj, určitě bude líp!!!
    MíšaZ.

    OdpovědětVymazat
  8. To je mi moc líto, jako by těch starostí i tak nebylo dost. V tomto směru mě dnešní doba děsně ..., člověk nemá vůbec žádnou existenční jistotu. Teď si shodou okolností také bereme nemalou hypotéku, tak je mi jasné jak Vám je. Hlavně přeji, ať Mirek najde rychle nějakou novou práci a držím palce, ať se vše co nejrychleji urovná.

    OdpovědětVymazat
  9. Leni to je děs ,znám to dobře Jarek skončil v srpnu 2011 práci na ŽL a byl bez práce asi měsíc,ale i tak nás to dost zasáhlo,protože nase měsíční splátky jsou nemalé,hypotéka 10tis atd...,museli jsme si na splátky půjčit a splácíme to rodině a bankám do teď,neboj se když jeden nebo dva měsíce nezaplatíte splátky nic se nestane,jen ty uroky,ale kde na to pak brát,,,mooooc přeju ať rychle něco sežene,je to děs a myslím na vás kdyžtak písni mail,hlavně klídek hlavu vám nikdo neutrhne...

    OdpovědětVymazat
  10. Moc na Vás myslíme a držíme palce,aby tohle náročné období rychle skončilo a bylo zase lépe.Jarka a Kuba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc, moc všem děkujeme za podporu a komentáře.
      Míšo, Mirek pracuje ve společnosti Astron-Building v Přerově. Společnost se zabývá montováním hal po celém světě, zázemí má v Lucembursku. Nedávno vybudovali pobočku v Rusku. Mirek vyhotovoval objednávky pro sklad, vedl skladové hospodářství, nakupoval díly apod. Možná tam ještě měsíc dva při likvidaci vydrží, nikdo nic pořádně neví, za jakou dobu se vše stačí vystěhovat, zlikvidovat.

      Vymazat