pátek 3. června 2011

Melancholie

Myslela jsem si, že tyhle záležitosti jsou výsadou zimních pochmurných dní, ale opak je pravdou. Melancholie na mne padla právě teď, kdy jsem celkem v pohodě a nic závažného neřeším. Měla bych se radovat z rozkvetlé zahrady, ze Sárinčena nového domečku, z vydařených besídek a dalších malých Sárinčených pokroků, ale nic. Přepadá mne beznaděj, pocit marnosti a ztracenosti. Ztrácím se v tomhle světě. Tolik věcí nechápu, nerozumím lidem. Mám strach z toho co příjde, vůbec se netěším na nové věci a bojím se, moc se bojím nemoci, smrti, ztráty, někdy i zlosti a neporozumění lidí.  Najednou jsem nějak zranitelnější. Připadám si jak křehká vázička, která padá k zemi a čeká, zda se roztříští na desítky střepů nebo zůstane jen tak ležet na zemi. Najednou mi připadá, že to co dělám, nemá smysl, žádnou hodnotu. Věci kolem mne mají jinou barvu, jiný rozměr a já nejsem, to co jsem. Čím jsem starší, jsem zranitelnější, nechci vidět příští roky. Doufám, že mě ta mrcha brzy opustí a příjde jiná, ale s lepší pověstí!

6 komentářů:

  1. Taky nemám ráda tyhle pocity a drží mě jen,že určitě přijde ta jiná a bude zase alespoň na chvilku líp.

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, tahle potvora se ráda drží, teď jsem jí měla v zádech několik týdnů...Ale zase přijde úleva a bude líp. Vždycky se ta houpačka přehoupne na tu stranu, kde je nahoře :-). Krásná fotka, vzbuzuje ve mě vzpomínky na dětství.

    OdpovědětVymazat
  3. Leni,ach jo,to znám moc dobře mám jí taky často ,někdy to prostě příjde,ale neboj ono to zase odejde a určitě se neroztříštíš na kusy,ale zůstaneš celá!!!Držím palce a myslíme na tebe

    OdpovědětVymazat
  4. Však víš, že takové chvíle taky mívám...
    Přeju, ať je ta MRCHA brzy pryč. Já se naučila radovat z maličkostí, ale někdy mě ta realita taky sejme...
    Určitě bude líp, možná jsou ty "chmurnější" chvíle nutné, abychom se naučili vnímat ty hezké.

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, určitě bude zase líp. Jsi úžasná, jak všechno zvládáš. Děláte pokroky a to je důležité. Moc na vás myslím!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Leni jsem s tebou a vidis, mame to obcas kazda. Doufam, ze uz je ted lepe. Precetla jsem si, co se je u vas noveho. Je to jako u nas, jednou je lip pak zase hur, ale drzite se statecne rodinko.:-) Mejte se moc hezky. J.

    OdpovědětVymazat