sobota 26. listopadu 2011

Vánoční tvoření

V loňském roce jsem s dětmi vyráběla dárečky na vánoce pro probabičku, babičky a tety. Byly to celkem jednoduché dárečky, ale časově  náročné, takže bychom letos už měli začít. Ještě nemám konkrétní představu na letošní vánoce, tak sem vkládám alespoň pro inspiraci dárečky loňské.
Vázičky jsou vyrobeny ze zavařovacích sklenic různých tvarů. Na sklenici naneseme lepidlo a začneme ze zpodu sklenici omotávat vlnou. Střídáme barvy, dozdobíme namotaným kolečkem vlny. Sárinku výroba docela bavila, ale dlouho u toho nevydržela. Vadilo jí ušpinění od lepidla.

Svícny jsou vyrobeny z nefunkčních CD nebo DVD. Uprostřed je nalepena papírová hvězda se svíčkou, dozdobeno gelovým lepidlem, třpytkami. Sárinku to naprosto pohltilo, svícnovala jako divá.
Prostírání pod hrníčky a sklenice je vlastně zalaminovaný obrázek s vánočním motivem. Andílky jsem použila jako visačky na dárky.

Pokus o veneček z popcornu. Sárinka na něj hlavně nenápadně chodila a já si říkala, jak ten popcorn strašně sesychá.

7 komentářů:

  1. To vypadá moc hezky a je to i takové "recyklační" umění, viď? Udělá to radost, neutrácí se za materiál a doma ubyde místo:-)
    Chodíte do knihovny? Já každému cpu mou knihu knih, jmenuje se 365 nápadů prp kutily na každý den.
    Jinak Kuba dělá se samotvrdnoucí hmoty nějaké své figurky, to zabalíme a na klacíčky z nanuku přilepíme badyán skořici vlašský ořech a to dáme k mašličce, hezký je k tomu obyč juta provázek.
    Teď jsem tu našla nápad, na 4 krabičky od sirek si děti nalepí své fotky, zespodu se to podlepí třeba kartonem, je to taková fotokoláž...
    Hezký den, Magda

    OdpovědětVymazat
  2. A co třeba něco ze sádry (vykrajovátka) a děti by to potom pomalovaly temperama?
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Jstě šikovné, už se těším na letošní nápady:-) My zatím nic vánočního nedělali, nějak nestíhám...

    OdpovědětVymazat
  4. Naši kluci vyráběli ze samotvrdnoucí hmoty různé stromečky,hvězdičky,...,potom to pomalovali temperou,přelakovali lakem na vlasy,a z rubové strany přilepili tavnou pistolí magnet.Byli z toho pěkné magnetky na ledničku./hmota i magnetky se dají běžně koupit v papírnictví/.Přejeme všem pěkné předvánoční dny.Jarka a Kubík

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné výtvory... Jak se dělá ten věneček? Ten se mi líbí, popkorn máme rádi :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké inspirace, šikulky jste! Zdraví Radka

    OdpovědětVymazat
  7. Moc všem děkuji za tipy a za pochvaly.
    Marti, věneček je naprosto jednoduchý, jen je nezáživné a nekonečné to nevlékání popcornu. Vystřihneš si kruh z tvrdého kartonu. Může být i více spojených kruhů, ať se později při práci netrhají. A pak už jen navlékáš popcorn na nit s jehlou a omotáváš dokola ten kruh. Nahoru uvážeš mašli. Teď nevím, jestli je to srozumitelně popsané.

    OdpovědětVymazat