středa 2. listopadu 2011

Tipy na vánoční dárky


Vánoce se kvapem blíží a zase stojíme před otázkou: "Co koupit na vánoce, abychom našim dětem udělali  radost." Rozhodování je o to těžší, když dítě ještě neumí mluvit, nebo nedokáže vyjádřit, co se mu vlastně líbí. Spousta pak krásných hraček leží ladem někdě v koutě. Navíc, naše děti musíme neustále učit, proto pořád pošilháváme po hračkách didaktických - naučných. Letos jsem si řekla, že to u nás bude pasesát na padesát. Sárinka už má ale v podstatě vybráno, vše co je modré (Barbie s modrými šaty a modrou čelenkou) a co právě frčí v TV reklamě, jako jsou krémy, jídlo i léky (nejlépe v modré úpravě).
Sárinka
Zámecké schody je výzvou pro čtyř až osmileté řešitele i jejich rodiče, která přináší hodiny procvičování mozkových závitů. Cílem je za použití krásných dřevěných věží a schodů vytvořit cestu, po níž bude moci rytíř dojít k princezně. Hra obsahuje 48 řešitelských výzev se vzrůstající obtížností (od úplně jednoduchých až po opravdu složité). Pomáhá zlepšovat logické myšlení, jemnou motoriku, prostorovou představivost a fantazii. Věk 4-9, cena Kč 400,-.



Sárinka miluje nakupování, takže tady byla volba celkem jasná. Cena vozíku Kč 380,- + doplňky Kč 90,-.

 Taktéž ráda vaří a servíruje. Dortíky má taky moc ráda. Doufám, že se jí tento dárek bude líbit. Cena je okolo Kč 190,-.






Lukášek


Hráči se snaží za pomoci rafinovaných otázek, týkajících se jednotlivých znaků obličeje, odhalit protihráčovu tajemnou tvář dříve, než se to podaří jemu. Otázky je zapotřebí klást s rozvahou - pouze chytře položená otázka může vyloučit několik postav najednou. Hraje se více kol a vítězí ten, kdo jako první dokáže odhalit tvář soupeře celkem pětkrát. Zdatnější hráči si mohou hru trochu zkomplikovat a pokoušet se uhádnout rovnou dvě postavy naráz. Balení obsahuje 2 tabulky s postavami lidí a zvířátek. Další postavy si můžete vytisknout online! Jedna hra trvá 15 minut a je určena pro 2 hráče ve věku od 6 let. Lákala mne ještě novější verze, která obsahovala více karet, ale měla zvukový a světelný doprovod, což by asi u Sárinky neprošlo. Taktéž se mi nelíbilo, že oba hráči musí sedět naproti sobě, jelikož tabulky byly k sobě pevně spojeny. Věk 6+, cena Kč 350,-.

















9 komentářů:

  1. Leni, to Navlékej,nečekej jsem neznala. To se mi líbí, díky za typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé Leni, mě se moc líbí ten Slovní expres. Co jsem viděla něco jako Scrable (asi jsem to popletla), tak to bylo cenově moc. Ale tohle vypadá dobře. KDE SE TO KOUPÍ? To je z nějakého e-shopu? Nebo i v kamenném obchůdku?
    Mě zase dostaly, i mého Kubu, na výstavě hlavolamů TANGRAMY, z geometr. tvarů se sestavují obrazce, no vyřádí se i dospělí.
    Chci to vyrobit i třeba jen z fólie, ale prodávají se i hezké dřevěné.
    MOC CHVÁLÍM Sárince nákupní košík! Můj Kuba má každé úterý ve škole "nákup ve šk.obchodě" a doma to trénujeme, jako že jsem prodavačka a na stůl dám věci s cenovkama.
    Třeba se Sárinka takhle naučí jednu potřebnou životní věc:-)
    Moc fajn nápady. Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc za tipy. Dárky se budou určitě líbit.

    OdpovědětVymazat
  4. Magdi, většinu věcí spíš objednávám přes internet. Sice se platí poštovné, ale ceny jsou zase podstatně menší, takže se to vyváží a já nemusím nikde lítat. Ten "Slovní expres" jsem objednávala ve www.funkids.cz, protože jsou celkově velmi levní a mají dobré reference. Zboží mi přišlo hned za dva dny!

    OdpovědětVymazat
  5. Až dnes jsem našla Tvou odpově´d. Leni, děkuji. Zkusím to, jsem zvědavá. Jenže nejsou peníze...
    Díky za motivaci!!!!!! Magda

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, nakoukla jsem tam a paráda, spousta zajímavých věcí. Ale jaktože Ty máš u Slovního expresu cenu 120Kč a tam v katalogu je za 179Kč? Ty máš nějakou slevovou kartu? Děkuji
    I když poplatek 100Kč je dost, ale třeba se ke mě někdo přidá z rodiny.
    Ještě jednou díky moc!!! Magda

    OdpovědětVymazat
  7. Jé Magdi promiň, já přehodila ceny. Kč 120,- stojí Písmenko k písmenku, Slovní expres stojí Kč 179,-. Slevovou kartu nemám, i když by neškodila:-) Tak se nezlob.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se nezlobím!!!!!!!!!!!!!!! naopak děkuji za úžasný nápad k vánocům. Te´d v nemocnici měli tu hru taky, teda podobnou, skládat ze 3-4 písmen slovo, bylo to vlastně i jako puzzle, že se zároveň složil i obrázek toho slova a Kuba byl spokojený.
    Magda
    Ps. Zlatá neomezená karta by byla úplně nej:-)))))))))

    OdpovědětVymazat