pátek 11. března 2011

Nová Ves

Naše první společná dovolená! Co se narodily děti, nikam nechodíme (na plesy, do kina, za zábavou), nejezdíme na dovolenou, nemáme kamarády, jen pár známých. Už jsme si tak ale na částečnou izolaci zvykli.
V poslední době jsme ale společně se Sárinkou vyzkoušeli nějaké výstavy, ZOO a celkem vše  hladce proběhlo, tak jsme se rozhodli vyzkoušet chatu. Mirkův táta nám ji zamluvil na 4 dny v obci Nová Ves. Měli jsme sice obavy, jak Sárinka bude snášet nové prostředí a noci, zda nebude chtít hned druhý den jet domů a jak tam taky přetrpí 4 dny bez jejích oblíbených PC her. Balení bylo  děs a hrůza, protože jsme brali raději všechno. Kromě moře oblečení, kdyby se počůrala, hry, karty, obrázky, knihy, nočník, stoličku k umývadlu, hory jídla, všechny léky, no prostě, co jsem viděla, to jsem sbalila. Vypadalo to, že odjíždíme tak na měsíc k moři. Navíc Sárinka mi  zase vše, co jsem už nabalila a odškrtla, zase vybalila. Byl to nekonečný kolotoč, ale vyrazili jsme a nic nezapomněli! Chatu jsme našli v pohodě a k mé radosti, byli Lukášek a Sárinka nadšeni. Asi tím prostorem (doma jsme dost stísnění) a hlavně dvoupatrovými postelemi. Sárinka se hned vysvlékla do naha a zalehla. Celý pobyt byl v pohodě, až na první noc, kdy se Sárinka probudila (bála se neznámých zvuků) a opakovala "domů, domů!", pak ale usnula. Byli jsme tam odříznutí od okolního světa, bezstarostní a spokojení.

Sníh začal padat až v den našeho odjezdu, ale přesto jsme tam pár míst ještě neroztátého sněhu našli a zcela nám to stačilo.
Sárinka lyžuje s klacíky.

Došlo i na opékání
a šampáňo!!!
Byly i chvíle, kdy se chodit nechtělo a stávkovalo se.
A zase se stávkovalo.
Ale nakonec se to vždy nějak rozchodilo.

Den před našim odjezdem jsme navštívili tamní restauraci. Kousek od nás si sedli ke dvou stolům 3 rodinky s dětmi. Rodiče seděli u jednoho stolu, děti u druhého. Chlapi se vytahovali, ženský nalíčené s vlasy jak od kadeřnice, oblečené do posledních modelů. Dřív bych jim asi hodně záviděla, dnes už ani ne. Asi už stárnu, nebo rezignuju. Nevím, která varianta je lepší, ale aspoň se mi tak lépe dýchá a jsem v poho.
 Sárinka několikrát řekla slovo "domů". Aby věděla, kdy pojedeme domů, načrtla jsem jí takový malý obrázek, kde jsme přeškrtávali postele, které znázorňovaly, kolikrát se ještě vyspíme, než pojedeme domů. Myslím, že to pochopila. Aspoň se tak chvíli tvářila:-)

Dovolená na chatě nám velmi rychle utekla a nic zlého se nám naštěstí nepřihodilo. Byly to hezké 4 dny. Cestou domů chytl Lukášek pořádnou rýmu a Sárinka si doma ve vaně lokla vody s mýdlem. Chroptila ještě hodinu. Dobrá nálada nám vydržela do doby, než jsme si na netu přečetli, jaké reformy se chystají ve zdravotnictví. A jsme zase doma! Zpět do reality, konec snění.....

6 komentářů:

  1. Lenko, ono to o tom není...já jsem vyoblíkaná, s vlasama od kadeřnice..atd, a je mi to k ničemu...stejně jsem většinu čase s Tygrem sama...kamarádky strašně ubyly, co mám dítě...chlapa nemám.... ta izolace je fakt příšerná :( nemít net, tak se dávno zbláznim...

    super, že to Sárinka ta krásně zvládla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Závidím Vám dovolenou a moooc přeji.Ten obrázek s odškrkáváním je dobrý nápad.Tak ať návrat do reality moc nebolí a další krásné společné zážitky i ve městě.

    OdpovědětVymazat
  3. Prima, že jste si dovču užili:-) Nová Ves je kde? Kousek od nás je Nová vespod Pleší, to je asi jiná, viď?

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, je to kousek za Rýmařovem.
    Tess, člověk neví hodiny ani dne. Dnes to může být tak a zítra naprosto jinak. Jsi šikovná, zajímavá ženská a Peťa je moc hezký kluk! Myslím si, že po světě chodí chlapů, kteří by vás měli rádi. Kamarádky už taky nemám a ani nevím, jestli stojím o takové to přátelství jen na "oko". Asi se dost izoluji od okolí sama, ale zatím mi to tak vyhovuje. Sama někdy nevím, ale každá etapa života chce to své.
    Slzičko díky, přála bych ti také menší dovču, občas je to opravdu potřeba!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj rodinko,no krásná dovolená,super,já každý rok usiluji jet aspoň na jednu dovču,zaprvé to naše rodinka potřebuje a za druhé kvůli Justýnce,ona je ten dovolenkový typ,dovolené miluje,takže kvůli ní...hlavně..
    Jinak co se týká kamarádů,píšeš mi z duše,je to složité,na kamarády musí mít člověk čas a musí se s nimi občas stýkat,to mě nejde a hodně se izoluji,bohužel vždycky jsem byla extrovert a hooodně společenská,ale teď moc lidi nevyhledávám,taky mi to teď tak nějak vyhovuje...Musíme se k Vám vypravit nebo Vás srdečně zveme k nám,myslím,že by bylo o čem povídat a možná i více:-)

    OdpovědětVymazat