pátek 28. října 2011

Vztek a bezmocnost

Mám strašný vztek na život, na sebe a hlavně na všechny ty nemoce! V poslední době se u  mě střídá jedna nemoc za druhou. Asi nemusím nikomu vysvětlovat, jak těžké je starat se o děti, když sám člověk trpí bolestmi a není mu dobře. V poslední době mě pobolívávaly záda, není se čemu divit. Sárinka už není zrovna nejlehčí, podzimní práce na zahradě atd, atd.
Včera jsem Sárince vystřihovala nějaké obrázky k učení a kýchla jsem. Projela mnou neuvěřitelná bolest a já zjistila, že nemůžu pořádně chodit. Klečela jsem na zemi a brečela spíš vzteky než bolestí. V poslední době těch nemocí už opravdu stačilo a teď ještě tohle. Čekala jsem na zemi, než přijede Mirek a brečela. Zase mne čekají bolesti, injekce, nemohoucnost. A co na to Sárinka? Zavřela dveře, ať ji asi neruším. Oplatila mi to. Den předtím jsem ji totiž při jejím vztekajícím ječení zavřela dveře. Teď se tomu usmívám, ale včera mi do smíchu nebylo. V těchto situacích si člověk nejvíc uvědomí, o čem ten autismus vlastně je!

8 komentářů:

  1. Ach jo, moc přeju, aby ti bylo brzy líp. Říká se, že záda bolí od starostí, u mě to tak opravdu je...Doporučuji cviky na pilates, nejsou těžké. Ae sama necvičím, pořád je něco důležitějčí než já a moje fyzička upadá...
    Tak ať je líp!

    OdpovědětVymazat
  2. Leni,no vidiš já jsem včera zase spadla ze schodů,šla jsem zalít kytky a prásk,bolí mě koleno jako čert,ale jsem ráda ,že to odneslo"jen" to koleno:-)Záda jsou záda to není sranda,člověk na sebe tak kašle,znám to dobře,ještě před námi zima a hnusné nemoce,rýmy atd...fuj...Přeji ať to brzo povolí,ty cviky jsou opravdu dobré,moje mamka každé ráno cvičí cviky na záda na židli,ještě před snídaní a má teda po bolestech....zkus,já záda někdy cítím,ale zatím ok,myslím na tebe....

    OdpovědětVymazat
  3. ¨koukám,že i u vás se to "se*e".Mě sestalo něco dost podobného ve středu,ale skončila jsem v nemocnici.Naštěstí sem mudry ukecala ,aby mě pustili domu ....tak snad jen popřeju ,aby bylo líp a nemoce a úrazy se nám vyhýbali.

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce, ať se tělo uvolní a duše zvolní. Co nějaké ty masti, zahřívací nebo chladivé...nevyznám se. Monika má pravdu, někdy tu fyzickou bolest způsobí trable.
    Syn měl podz.prázdniny a jak je trávil? S bolavým krkem byl se mnou v práci, což ani šéf neocenil.
    A jak se nic nedaří, řeší se milion maličkostí, člověk je zbitý jak pes.
    Také jsem se jednou složila, seděla na lině a syn? Stál nade mnou A POVÍDAL SI POHÁDKU.
    Leni, ať bolest ustupuje a zvládnete třeba menší hru s dcerkou. Někdy mi to pomohlo,´myslet na něco jiného... ve stresu vše bolí víc, v pohodě je to lepší.
    Manžel zvládne vajíčka a binec neuteče:-)
    Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, zase bude líp. :-) Ať se vám nemoci vyhýbají obloukem a diagnozu Sárinky taky zvládnete. :-)

    Na ty záda by opravdu mohlo pomoci nějaké to cvičení.

    OdpovědětVymazat
  6. úplně tomu rozumím. Já se sypu už 4 měsíce, nejdřív rameno, potom trombóza, teď záda, nemůžu se hnout, nemůžu spát. A to beru stále 11 tablet od bolesti. A Jenda? říká: "Já chci, aby maminka byla nemocná..., Jeník chěl maminka umžela..." a když si nazouvám tu hroznou stahovací zdravotní punčochu a křivím obličej bolestí, tak se tomu děsně směje... Vím, že za to nemůže...ale moc do smíchu člověku není. Držím palce, aby ti bylo brzy líp.

    OdpovědětVymazat
  7. Přeji brzké uzdravení! U nás je to podobné. Také se stále pláceme v nemocech a zatím jedna střídá druhou. No je třeba myslet pozitivně a všechno se vyléčí!(akorát by to chtělo nějaký urychlovač :-)). Jinak na záda je výborná "koňská mast".

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem lidičky děkuji za rady a hlavně útěchu, někdy je to prostě k zbláznění.

    OdpovědětVymazat